Stránky

čtvrtek 7. března 2013

Zbavte trávník prohlubní a opravte holá místa

Tvoří se Vám na trávníku louže? Je trávník po zimě v některých místech propadlý? Je pravděpodobné, že půda v těchto místech je nepropustná. Je třeba zjednat nápravu.

Při malých poškozeních pomůže vertikutace, pískování a doplnění místa trávníkovým substrátem. Následuje dosetí a válcování.



Oprava větších ploch


Menší a střední plochy je nutné podsypat. Okolo místa prodhlubně vyřízneme trávník do tvaru písmene U. Postupně trávník sloupneme a přehneme na nedoříznutou hranu.

Vzniklou díru doplníme pískem a trávníkovým substrátem. Zarovnáme. A trávník položíme zpět. Válcujeme, Přihnojíme a zavlažíme.

Pokud je prohlubní mnoho nebo rozměry jsou velmi velké lepší trávník založit znovu. Plochu přeoráme, plochu znovu srovnáme a trávník nově osejeme. Pokud potřebuje rychlejší řešení, položíme trávníkový koberec.


Zbavte se holých míst v trávníku


Holá místa v trávníku je třeba na jaře co nejrychleji znovu osít. Jinak je vyplní mech a plevele.

Ideální je na jaře provést vertikutaci, která nám trávník vyčistí a zároveň rozruší vrchní vrstvičku substrátu. Na holá místa rozprostřeme trávníkový substrát, osejeme a lehce zaválcujeme. Následuje přihnojení a závlaha. 

U menších míst můžeme v průběhu sezony holá místa rozrušit hráběmi a aplikovat postup opravy.

Pro dosev použijeme travní směsi typu Obnova. Obsahuje více jílku, který rychle klíčí a vzchází. Pro výživu je vhodné použít trávníková hnojiva typu Start. Jejich složení odpovídá potřebám trávníku při vzcházení. Mají více dusíku a fosforu.

Na opravu menších míst je na trhu k dispozici již několik výrobků, které v sobě mají speciální osivo a hnojivo pro rychlou opravu trávníku.

 

Systém Obnova trávníku NOVAPLANT


Obnova trávníku – Se systémem Novaplant® to jde rychle a bez nutností rytí ! 





Obnova poškozených ploch L-RE10

Sada pro opravu poškozených míst v trávníku. Obsahuje "Turbo" osivo pro dosev a speciální zeminu od Wolf-Garten.

Prázdná místa vznikají v trávníku například vytrháním plevele, mechu nebood poškození domácími mazličky






  Obnova 2v1



Travní směs OBNOVA® 2 in 1 s trávníkovým hnojivem. Určená pro regeneraci všech typů trávníků, které během 3–4 týdnů dokonale obnoví, prořídlá místa zaplní a vytvoří zátěži odolný trávník.






Trávníková náplast 3 v 1


  • Hnojivo, osivo, obohacený substrát

  • obsahuje rychle rostoucí semena trav – nový trávník vzklíčí již do 14 dnů
 
  • hnojivo dodá nově rostoucím trávám dostatek energie – zrychlí jejich růst
 
speciální substrát z kokosové rašeliny společně s AQUA Cellem ®  je spolehlivou zásobárnou vody – zadržuje vodu v blízkosti klíčících trav.




Kam dále?


Objednat travní osivo pro obnovu
Objednat trávníkové hnojivo start
Jarní obnova trávníku

Žádné komentáře:

Okomentovat