Stránky

neděle 10. dubna 2011

Vzorované trávníky - vtipné, krásné, kreativní

Vykouzlete na Vašem trávníku ty nejkrásnější vzory, pruhy jako na fotbalovém hřišti nebo šachovnici. Buďte vtipní a kreativní.

Pruhy na trávníku

Při sledování fotbalového zápasu vždy v obdivujeme, jak mají krásně trávník pruhovaný. Vytvořte si i doma pruhy na trávníku.

Pro vytvoření pruhů jsou ideální vřetenové sekačky s přítlačným válcem za noži. trávní sekejte v pruzích. Rovnoměrně tam a zpět. Lze také použít široké koště nebo mřížové brány, kde stáhneme pruhy na čerstvě posečený trávníku.

Kreativně vzorovaný trávník

Na přání lze vytvořit i jiné kreativní vzory něž jsou pruhy. Vytvořte si šachovnici a zahrajte si obří zahradní šachy nebo spirálu. A co třeba srdce?

Postup pro jakýkoliv tvar je následující. Tak třeba srdce. Obrysy srdce pro začátek vysypeme pískem. Podle vysypaného vzoru jeďte sekačkou, následně vysekejte celý střed vzoru. Pro déle trvající účinek sekejte tuto plochu vždy na jinou výšku než okolí.

Podle výše zmíněného jednoduchého návodu lze vytvořit i jiné vzory a tvary. Máte nějaký svůj oblíbený vzor? chce překvapit návštěvníky zahradní party? Tak to jednoduše vyzkoušejte! Buďte kreativní!

Použitá literatura: Harald Nonn - trávník snadno a rychle, Nakladatelství Vašut
Foto: Wolf-Garten

Žádné komentáře:

Okomentovat