Stránky

neděle 19. června 2011

Jak zlikvidovat plevele v trávníku?

Velice častý dotaz na náš partnerský web . Jak zlikvidovat plevel v trávníku, ale trávník nepoškodit?


Cituji konkrétní dotaz od zákazníka:

Dobrý den, jakou aplikaci zvolit na trávník, aby účinek byl takový, že nežádoucí plevele odstraní a trávník zůstane nepoškozený? Řeším problém s trávníkem, který je  pravidelně devastován pampeliškami, jetelem, jitrocelem apod., resp. náletem z okolních nijak neošetřovaných luk. 

A stručná odpověď je zde:

pro ošetření trávníku proti plevelům mohu doporučit přípravek Bofix. Tento přípravek obsahuje tři účinné látky a velmi široké spektrum účinnosti. Trávník spolehlivě vyčistí. Je prodávám v několika balení, takže je možné si vybrat podle velikosti plochy. Dávkování je 40-60 ml přípravku do 4-5 litrů vody a to vystačí na 100 m2.


Balení přípravku je 100 ml, 250 ml, 500 ml a 1 litr.


Na trhu je i nový přípravek Dicotex, tento přípravek je také velmi razantní na plevele. U něj je doporučení, že se může použít až na dobře zapojený trávník po jednom roce. Dávkování přípravku je  100 ml přípravku / 100 m2 , dávka vody:   3 l-4 l  / 100 m2  .


Balení Dicotexu je 100 ml, 500 ml, 1 l a 5 litrů, zase lze zvolit dle velikosti plochy.

Kdy aplikovat?

Postřiky pro likvidaci plevelů se aplikují pomocí postřikovačů. Aplikaci provádíme při teplotách nad 10 0C ( ideální 15 -22 0C ). Při nižších teplotách se snižuje účinnost postřiku. Přípravky neaplikujeme při vysokých teplotách a při silném slunečním záření, mohlo by dojít k "popálení" trávníku. Přípravky aplikujeme postřikovači, které zajistí přesné dávkování pro dobrý účinek a bezpečnost trávníku.
Hubení náletů
V trávníku lze hubit také nálety dřevin a výmladky. Vykopali jste keř maliníku a stále to nějak obrůstá? Ze starého kořenu stále obráží výmladky? na pozemku začínají vyrážet nálety dřevin?  částečně si s tím poradí přípravek Garlon. Tento přípravek při správném použití a dávkování likviduje náletové dřeviny, ale nepoškozuje traviny. 

Kam dále?

Žádné komentáře:

Okomentovat